Ontdek Den Haag e.o.

Een overzicht van de mooiste buurten

Archipelbuurt

Archipelbuurt, ofwel, de Indische buurt bekend van de Indische straatnamen als de Javastraat, Balistraat en de Sumatrastraat, dankt haar naam aan de huizen die gebouwd zijn voor gepensioneerde Indiëgangers. Zo kochten zij vanuit Indië een huis met een voor hen bekende straatnaam.

Lees meer

Belgisch park

Van oorsprong een buurt gebouwd voor en vlak na de eerste wereldoorlog, met bekende straten als de Gentsestraat, Stevinstraat en de Badhuisweg.
Van origine werd de wijk “Nederlandsch-Belgisch Park” genoemd, maar in de loop der jaren is dit verbasterd naar het Belgisch Park.

Lees meer

Benoordenhout

Een buurt ten noorden van het Haagse hout, kenmerkend gelegen tussen de landgoederen en natuurgebieden die Den Haag rijk is.
Het Benoordenhout kenmerkt zich door de oudere buurten als de Nassaubuurt (bouw rond 1890) en Duinzigt (bouw rond de jaren 70).

Lees meer

Bezuidenhout

Een buurt gelegen ten zuiden van het Haagse hout, tevens begrensd door de Bezuidenhoutseweg. Een buurt die gekenmerkt wordt door de bekende Theresiastraat en de goede bereikbaarheid.

Lees meer

Bomen- en Bloemenbuurt

Een wijk grenzend aan het Valkenboskwartier en de Vruchtenbuurt, gebouwd tussen 1911 en 1923 op een oude strandwal. In 1901 is volgens de uitbreidingsplannen van stadsarchitect H.P. Berlage de wijk aangelegd met sfeervolle pleinen en lange straten.

Lees meer

Regentesse- en Valkenboskwartier

Het Regentessekwartier is aangelegd tussen 1885 en 1910. De naam verwijst naar Koningin-Regentes Emma.

Lees meer

Centrum

De Haagse binnenstad is ontstaan rondom de Hofvijver, een voormalig duinmeer waar het latere Binnenhof omheen gebouwd is.
Van oudsher is dit het middelpunt van deze internationale stad.

Lees meer

Duinoord

Gebouwd in 1891 op een voormalig zandduin, een ruim opgezette woonwijk met lange straten grenzend aan het Verversingskanaal en de Conradkade. Duinoord staat bekend om de Groot Hertoginnelaan, alsmede het statige Sweelinkplein en wordt omsloten door wijken als het Statenkwartier en het Regentessekwartier.

Lees meer

Marlot

Een voormalig landgoed, gelijknamig aan de buurt, tussen het Benoordenhout en het Bezuidenhout, rustig gelegen in de uitlopers van het Haagse bos. Sinds 1917 door gemeente Den Haag aangekocht om er een vergelijkbare buurt van te maken als de Vogelwijk en Houtrust, maar dan minder versnipperd en overzichtelijker.

Lees meer

Statenkwartier

Deze wijk kwam grotendeels tot stand tussen 1890 en 1915. Kenmerkend zijn het diagonale stratenpattroon met grote, pleinachtige kruisingen, en het veelvuldig voorkomen van Art Nouveau-bouwkunst.

Lees meer

Van Stolkpark

Het van Stolkpark dankt zijn naam aan mr. Thomas van Stolk. De advocaat kocht in 1872 stukken duingrond om een villapark te maken ontworpen door Jan David en Louis Paul Zocker.

Lees meer

Vogelwijk

De Vogelwijk is tussen 1910 en 1960 aangelegd als tuinwijk met veel vrijstaande villa’s en hoogwaardige huizenblokken in expressieve baksteenarchitectuur. In het midden van de wijk zijn huizen te vinden gebouwd door architect Kropholler, die ook veel kerken en kloosters heeft gebouwd.

Lees meer

Vruchtenbuurt

De vruchtenbuurt is voornamelijk gebouwd in de jaren 1928-1940. Er staan dus veel huizen in ‘jaren dertig’stijl.

Lees meer

Westbroekpark en Duttendel

Van oudsher zijn hier veel monumentale villa’s gebouwd. Veel woningen zijn van voor 1916, maar er zijn ook moderne huizen gebouwd.

Lees meer

Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier ofwel de Zeeheldenbuurt is een wijk in het centrum van Den Haag. De wijk is ontworpen in een recht patroon met twee pleinen; het Anna Paulownaplein en het Prins Hendrikplein.

Lees meer

Wassenaar

Wassenaar is een langgerekt dorp met veel groen. Het bestaat uit een dorpskern met daaromheen een bosrijke omgeving met villa’s en landhuizen.

Lees meer

Leidschendam-Voorburg

Een deelgemeente ten oosten van Den Haag, gelegen aan de Vliet met ruime woonwijken en eigen dorpskernen. Het oude Voorburg met de Herenstraat en het moderne Koningin Julianaplein, Leidschendam met winkelcentrum Shopping Mall of The Netherlands (voormalig Leidschenhage) en de Damlaan met de Sluisjes.

 

Lees meer

Willemspark

In de 17e eeuw was Den Haag omringd door een grachtengordel. In het Willemspark vindt men nog een aantal van die grachten. In 1831 werd de Frederikskazerne gebouwd en in gebruik genomen. Later werden er in dit deel ook huizen gebouwd, gegroepeerd in huizenblokken.

Lees meer

We staan graag voor u klaar.

Neem vrijblijvend contact op via 070 365 88 44
     


    Ik ga akkoord met het Privacybeleid van De Vries Robbé